Rød dronning

Rød dronningTITTEL : RØD DRONNING

FORFATTER : VICTORIA AVEYARD

Innlegget er skrevet av Catrine Olsen Arnesen

Mare er 17 år og røding som alle andre hun kjenner. Bor sammen med familien sin i Staure. Brødrene hennes har blitt sendt ut i krigen og snart er det hennes og bestevennen Kilmer sin tur.

Mare prøver å finne en løsning så hun og Kilmer skal slippe å bli sendt ut i krigen. Hun søker hjelp hos Ville, den gamle mannen hun har møtt ute på markedet et par ganger. Han hjelper henne, Ville har mange kontakter så de kontakter Farlo, han er en av de som prøver å få slutt på tyranniet i landet og han vil hjelpe dem å flykte. Det kommer til å koste masse penger så Mare må ut å stjele for å kunne redde seg selv og sin bestevenn.

Hun møter en hyggelig ung mann som vil hjelpe henne med pengene, selv om blir det ikke nok. Det Mare ikke vet er at hun snart skal møte denne unge mannen igjen. Hun blir en dag henter av soldater og hun skal bli tjener i slottet. Nå vil hun i det minste slippe krigen men er dette egentlig en seier.

Mare er tjener på slottet blant sølvinger, de har egenskaper og evner som ikke rødinger har. Noen kan lese tanker, andre lage eksplosjoner, men det stopper ikke der. Det viser seg en dag at Mare som er tjener og røding har egenskaper og evner hun også. En røding med evner er jo ikke mulig. Hele livet hennes blir snudd på hode etter dette.

Forlag : CAPPELEN DAMM

Sjekk om vi har boken inne her!

Sjekk om vi har E-boken inne her!

 

Finn flere poster i samme tema:
, ,

Ingen kommentarer enda, bli den første!

Legg igjen en kommentar