Nådegaven

nådegaven

 

TITTEL: KATSA

FORFATTER: KRISTIN CASHORE

Dette er første boken i serien «Nådegaven». Den handler om Katsa, en ung jente som har en nådegave. Alle kan se at hun har det, fordi øynene hennes har ulik farge. En nådegave er en ekstremt godt utviklet egenskap, og kan være hva som helst. Luktesans, evnen til å bake, svømme lenge under vann, få blomster til å trives og så videre. Men siden man ikke vet hva nådegaven til folk er, så blir de som har en nådegave fryktet og utnyttet av folk rundt seg.

I kongeriket Katsa bor, tilhører alle med en nådegave Kong Randa. Han kan velge å beholde de i hoffet sitt om han har bruk for nådegaven deres. Om han ikke trenger dem, så får de lov til å reise tilbake til familien og leve vanlige liv. Kongen har absolutt bruk for nådegaven til Katsa, og hun bor på slottet. Nådegaven til Katsa er nemlig å drepe, og kong Randa bruker henne til å true eller drepe alle som ikke følger hans ordre. Dette gjør at Katsa er fryktet blant hoffet, hun har få venner og forventer ikke å få noen flere.

Så møter hun prins Po fra kongeriket Lienid. Han har en nådegave som gjør ham god til å slåss. Katsa vet ikke om han er til å stole på, men hun syns det er morsomt å trene på slåssing med en som gir henne en utfordring.

Forlag : Cappelen Damm

Sjekk om vi har boka inne her!

Sjekk om vi har eboka inne her!

Sjekk om vi har den engelske utgaven av boka inne her!

Finn flere poster i samme tema:
,

Ingen kommentarer enda, bli den første!

Legg igjen en kommentar