En stor, farlig hund og to geniale oppfinnere.

geniale oppfinnereTITTEL: EN STOR, FARLIG HUND OG TO GENIALE OPPFINNERE

FORFATTER: JON EWO

Innlegget er skrevet av Jane Charlotte Holter

Denne boka handler om oppfinneren Leonardo og hans assistent Petra Propp. Leonardo er snill, og den beste sjefen man kan ha(når han ikke er så sint at hodet hans koker, og da må han spyles med kaldt vann). Det er egentlig bare to ting Leonardo er god på her i livet, og det første er å finne på ting(selvsagt) og det andre er at han er veldig god å spise oliven og spytte steinen akkurat dit han vil ha den.Petra er en hemmelighetsfull dame som røper svært lite om seg selv, ingen vet egentlig stort om henne! Hun har i alle fall byens rødeste hår, det er totalt gulrotrødt. Onkelen Henrik(som elsker å sove og spise) og Åttende(den bekymrede hunden til onkel Henrik) er også med i fortellingen.

Leonardo mener at for å få gode oppfinnelser må man fintenke grundig og lenge, han holder på med oppfinnelsen «det magiske egget» og han har fintenkt på dette egget i tyve år allerede.. Men en dag vil det kanskje bli hans største oppfinnelse! Leonardo og Petra får et telegram fra selveste kong Harald, og han vil at Leonardo skal finne opp noe som kan fjerne de innpåslitne og frekke kaninene som graver hull i den dyrebare hagen hans. Samtidig får Leonardo et postkort fra familien Trapp, som sier de kommer på besøk. Familien Trapp er svigerfamilien til Leonardo og det er de som eier huset han bor i. De er storspisere og synger og danser hele dagen lang. Leonardo har lovet de å lage en sammenleggbar og automatisk kordirigent, og han er redd de kan kaste han ut av huset om han ikke finner opp denne maskinen til de. Leonardo har lite penger og ikke så mye mat i huset, dessuten streiker husholdersken Mona og kjøkkenmesteren Lisa, fordi de ikke vil ha familien Trapp på besøk.

Hvordan skal dette gå? Vi Leonardo bli ferdig med oppfinnelsen til familien Trapp og klarer han å hjelpe kongen med disse innpåslitne kaninene? Vil han bli ferdig med «det magiske egget» mon tro? Og hva er det med hunden Åttende, er han farlig eller ikke? Vil du vite mer om hva som skjer i denne fortellingen må du lese boka.

Sjekk om vi har boka inne her!

Forlag: CappelenDamm

[starrater tpl=10]

Finn flere poster i samme tema:

Ingen kommentarer enda, bli den første!

Legg igjen en kommentar