Den femte bølgen

Den-5.-boelgenTITTEL: DEN 5. BØLGEN

FORFATTER: RICK YANCEY

Innlegget er skrevet av Till Zhang fra Tråstad ungdomsskole

Hvis vi noen gang skulle få besøk fra verdensrommet, tror jeg det vil bli omtrent som da Christofer Columbus landet i Amerika, noe som ikke endte særlig bra for den amerikanske urbefolkningen.” – Stephen Hawkins

Cassie levde et helt normalt liv, hun var helt middels pen, helt middels flink og helt middels populær. Det eneste som skilte seg ut ved Cassie var navnet hennes, ikke Cassie for Cassandra eller Cassidy, men Cassie for Cassiopeia.

Sånn var det, helt til menneskene la merke til moderskipet høyt over dem i galaksen. Dette skaper kaos nede på jorden, har romvesenene fredlige hensikter? Det gikk ni dagers venting med åndeløs spenning på at noe skulle skje. Nøyaktig klokken elleve, den tiende dagen, ankom den første bølgen. Strømmen var borte, borte for godt. Den andre bølgen tok livet av tre milliarder mennesker, og den tredje bølgen spredde et virus som Sullivan, Cassies far, antar tok med seg 97 prosent av de som var uheldige nok til å overleve de to første bølgene i døden, inkludert Cassies mor. Etter den fjerde bølgen kan man ikke lenger stole på noen.

Rick Yancey tar oss med på en fortelling om Cassie og hennes flukt fra romvesenene eller De Andre. Etter å se broren hennes bli bortført av De Andre, og faren bli henrettet rett foran øynene hennes, er Cassie redd hun er det siste levende mennesket på jorden. Drevet av et løfte hun ga til broren Sammy, forsøker hun desperat å overleve og finne han. Det er sånn hun møter  den forførende og mystiske Evan Walker.

Nå er den femte bølgen i emning…

Forlag: Gyldendal

Sjekk om vi har boka inne her!

Finn flere poster i samme tema:
,

Ingen kommentarer enda, bli den første!

Legg igjen en kommentar