Coraline

CoralineTITTEL : CORALINE

FORFATTER : NEIL GAIMAN

INNLEGGET ER SKREVET AV CATRINE OLSEN ARNESEN

I denne boken møter du Coraline, ei nysgjerrig jente som akkurat han flyttet sammen med foreldrene sine i et stort og gammelt hus. De eide ikke hele huset selv siden det var så stort så de hadde noen naboer. Miss Spink og miss Forcible bodde sammen med sine tre terriere i leiligheten under Coraline. De var tidligere skuespillerinner. I leiligheten over bodde en sprø gammel mann med en diger bart. Han trente opp musene sine til et musesirkus. Alle disse naboene kalte henne Caroline i stedet for Coraline. Nysgjerrig som hun var utforsket hun alt som gikk an og utforske. Både inne og ute. En ting hun var spesielt opptatt av var den store utskårne tredøren i finstuen. Den gikk ikke an å åpne uten nøkkel. En dag gikk moren og Coraline for å åpne døren men da de åpnet den var det bare en mursteinsvegg bak, moren sa at det var nok på grunn av ombygging av huset.

Coraline begynte å høre lyder om kvelden og hun drømte om svarte former som gled fra sted til sted for å unnslippe lyset, helt til alle var samlet under månen. De hadde røde øyne og skarpe gule tenner. De begynte å synge.

En dag Coraline var hos miss Spink og miss Forcible ble hun spådd i teblader. De sa at hun var i stor fare og at hun måtte passe seg. De ga henne en stein som kunne bringe lykke. Samme dagen når Coraline var alene hjemme gikk hun i finstuen og åpnet den samme døren igjen. Nå var det ikke mursteinsvegg som ventet henne men en mørk gang. Hun gikk inn. Hun viste ikke hvor mye hun kom til å angre på den avgjørelsen eller hvor farlig det kom til å bli. Der inne var nemlig foreldrene hennes bare at det ikke var foreldrene hennes de var andelenes. De ekte foreldrene hennes hadde blitt tatt til fange og hun viste ikke hvordan hun kunne redde dem eller seg selv. Alt var så annerledes der nede…

Forlag : Aschehoug

Sjekk om vi har boka inne her!

Finn flere poster i samme tema:

Ingen kommentarer enda, bli den første!

Legg igjen en kommentar